Eksamen

Eksamenlokalerne er 3A12 og 3A14. Efter eksamen lægger jeg vejledende besvarelser ud her på bloggen.

Vejledende besvarelse. Kommentarer og spørgsmål er velkomne.

Spørgetime

Der er spørgetime d. 3/1 kl. 9.30-11 i Aud. 4.

Mine forsøg på at sætte et sted op, hvor I kunne have trådede diskussioner om kurset, er ikke lykkedes tilfredsstillende. Derfor falder vi tilbage på en simplere løsning: Spørgsmål til spørgetimen kan lægges som kommentarer til denne post.

God jul og godt nytår!

Prøveeksamen

Mandag er det som tidligere annonceret prøveeksamen. Det bliver med eksamen fra januar 2009. Jeg foreslår, at I skriver sættet ud og laver besvarelsen på papir på samme måde som til den rigtige eksamen. I kan vælge at sidde i 3A12, eller på et andet sted. Jeg kigger nok forbi på et tidspunkt, i fald der skulle være spørgsmål, men eller er I på egen hånd indtil jeg gennemgår sættet kl. 13.00 i 3A12.

Undervisning d. 22/11

Vi afrunder XML stoffet med at snakke om XSLT. Det bliver en kort forelæsning, og derfor starter vi kl. 10.00. Der er som sædvanlig øvelser fra kl. 13, hvor det også er muligt at få hjælp med hand-in 4.

XQuery performance

One group reported some problems with their XQueries for hand-in 4 that might be performance-related. If you experience this, I don’t think you should start doing indexing and so on. Instead, you may choose another year (with fewer movies) and another actor, to reduce the running time.

Hand-in 4

Hand-in 4 er nu tilgængelig. Afleveringsfristen er 26/11 (lidt senere end tidligere skrevet). Det er vigtigt, at I overholder fristen, da listen over dem, der kan gå til eksamen, skal være klar i begyndelsen af december.

God arbejdslyst!

Supplerende materiale

Til dem af jer, der har bogen i “introductory version”, behøves noget supplerende materiale fra “complete version”. Heldigvis holder det sig indenfor de 20 sider, som vi lovligt må give jer. Materialet er her. Password til zip-filen er det samme som brugt i hand-in 2.

XML db på skolens server

Den 8. Nov skal i igang med XML-delen af kurset. I den forbindelse skal i bruge eXist-systemet på skolens server (kun adgang fra ITU) eller installere samme system på jeres egne maskiner.
Hvis i vælger at bruge skolens server, skal i gruppevis (i jeres hand-in grupper) sende en mail til mig på nilu@itu.dk med jeres itu-brugernavne og jeres ønskede passwords til systemet. De ønskede passwords må gerne være de samme for hele gruppen. Når jeres brugere er oprettet, vil i få en mail, og i kan derefter tilgå systemet via web-interfacet i linket ovenfor, eller i kan downloade klienten, som kan køres fra jeres egne maskiner.

Vi ses mandag!
/Nilu

Undervisning d. 25/10

Forelæsningen giver et overblik over, hvordan en DBMS udfører en forespørgsel, og fokuserer på hvordan tuning af den fysiske repræsentation kan forbedre ydelsen. Øvelserne er:

  1. Se på forespørgslerne fra hand-in 2. Overvej for hver forespørgsel hvordan DBMSen udfører den (inkl. brug af eksisterende indekser). Sammenhold dette med EXPLAIN planen i MySQL (se MySQL dokumentationen for hjælp til at tolke output af EXPLAIN). Overvej, isoleret for hver forespørgsel, om denormalisering, partitionering eller yderligere indeksering kunne gøre den hurtigere.
  2. Eksamen Januar 2007, opgave 5.

Hand-in 3

Der har været lidt forvirring omkring deadlines for de næste hand-ins. Hand-in 3 skal afleveres senest 1. november. Fristen for hand-in 4 er 22. november (begge datoer en uge senere end skrevet i hand-in 1). God arbejdslyst!

Next Page »